Илин Димитров: Ще доведем кадри за туризма от Испания и Франция /ВИДЕО/

4 хиляди чужденци  от Украйна и Молдова са работили тази година на туристическия пазар в България, посочи на представянето на проект “Съвместни услуги и инициативи за устойчива заетост и трудова мобилност в трансграничния регион на област Добрич и окръг Констанца”,  специалистът и преподавател Илин Димитров.

Димитров е създал Асоциация за обмен на кадри, като целта му е да достигнат до 20 хиляди наетите от други държави работници. Тенденцията е да се довеждат кадри от развити по отношение на туризма страни като Испания и Франция, за да се учим и ние,  изтъкна Димитров.

​По думите му тази година се е стигнало до парадокса в хотел с 500 места да няма кой да работи. Никой не говори румънски и това също се отразява на прилива на туристи от северната ни съседка. Асоциацията има за цел да подпомогне поне 22 фирми или 90% от туристическия бранш .Илин Димитров приветства усилията на партньорите на проекта да заложат на толкова необходимото информационно засищане на туристическия, културен и спортен сектори.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев